Skip to content
Welkom op de Kring speedo finale 2010 website Afdrukken E-mail

Op 12 en 13 juni 2010 is het weer tijd voor de Kring Speedo Finales Dit keer in zwembad De Stok in Roosendaal, thuisbasis van zwem- en polovereniging Hieronymus. De finales worden georganiseerd in samenwerking met de KNZB Kring Noord Brabant. Wij verwelkomen op deze twee dagen natuurlijk als eerste de ca 200 zwemmers.  Daarnaast komen er  ploegleiders, officials en vrijwilligers uit heel Noord Brabant. Wij verwachten ongeveer 300 bezoekers gedurende deze 2 dagen.  In ieder geval treft u tijdens dit evenement ouders, familie, vrienden, klasgenoten en medezwemmers uit heel Brabant om hun favorieten toe te juichen.  

Het afgelopen jaar zijn er vijf Speedowedstrijden geweest. Bij deze wedstrijden hebben jonge zwemmers tot 12 jaar het in verschillende Brabantse Zwembaden tegen elkaar opgenomen. Elke ronde is er een top 25 gemaakt van de beste zwemmers van Brabant. Tijdens de Kringspeedofinale nemen per afstand en leeftijd de 18  van deze beste zwemmers het tegen elkaar op.  

                  

Op deze site kunt u de meest actuele informatie over het Kring Speedofinale vinden.

 

 

Speedowedstrijden kennen een hele lange traditie binnen de KNZB en vormen al decennialang de basis van het echte wedstrijdzwemmen. Speedowedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 t/m 6 en meisjes minioren 2 t/m 5 in Nederland. Daarnaast worden sinds het seizoen 2007/2008 200m nummers opgenomen zijn voor junioren 1 en 2 zwemmers. Alle kinderen die de te zwemmen afstand en slag beheersen kunnen deelnemen aan de Speedowedstrijden. De Kring organiseert de Speedowedstrijden in samenwerking met de verenigingen. Voor de minioren is er na afloop van de vier Speedowedstrijden een finalewedstrijd in de vorm van de Kring Speedo Finale. Voor de junioren wordt er een landelijke klassement bijgehouden.

 

 ZPV Hieronymus dankt Zwem- & WaterpoloVereniging Argo (www.zw-argo.nl)  voor het gebruik van het speedofinale logo.